ina-naslovnica21

Ina

Cvetka Bevc

22,90 / 21,00 EUR

Oblikoval: Goran Ivašič
Format: 15,5 x 21,5
Stran: 187
Vezava: trda
Izid: 2011

PODROBNOSTI:

Roman bralca popelje iz poletne Ljubljane v rimsko podzemlje, med prekupčevalce z umetninami, turistične zanimivosti in ljubezenska razočaranja, pa na beneški likovni bienale in ponovno nazaj v našo prestolnico. Ina je roman, ki presega žanrsko pisanje, a ohranja nekatere njegove temeljne poteze, kot so suspenz, ljubezenska tematika in bleščeči svet aristokracije.

Cvetka Bevc v romanu obravnava večno temo odnosov in ljubezenski trikotnik, v katerem ženska v tridesetih najde samo sebe in svojo samozavest. Ina, protagonistka romana, je profesorica violine, ki se preko spleta okoliščin in s pomočjo glasbe osvobodi ter postane samozavestna ženska

Kritike

»Kar se na začetku zdi kot povsem običajen ljubezenski roman, se nepričakovano zasuka v napeto kriminalno zgodbo o prodaji skrivnostnega Jakčevega portreta kurenta, ki s svojo magično močjo nesluteno vpliva na življenja vseh vpletenih.« (Kristina Sluga, Bukla)

»Pričujoči drugi roman Cvetke Bevc ni ljubezenski, temveč o ljubezni kot “eliksiru večnega življenja”, ki je podobno molitvi ljubljenega imena, ki postrga luskine preteklosti in se v prihodnosti zaprede v “starostno pego v svojem spominu”. Roman, ki ostaja v bralcu kot preplet ter izplen (ne)nebrzdanih strasti in bolečine, torej kot “pasti v slasti” (Vida M. Pauer), ki ne vzbujajo sočutja niti obtoževanja, temveč le negotovost, v katero so zapredeni vsi, ki ljubijo “zaprtih ustnic in prepletenih rok”.« (Milan Vincetič, Večer)

»Branje za vse, ki jih zanimajo življenjske odločitve in so ljubitelji umetnosti.« (Darja Rogelj, Jana)

»Še en napet ljubezenski roman, ki te popelje v Rim in te vodi po obrežju Ljubljanice. Prebrala ga boš v enem večeru, v katerem se boš potopila v svet čisto navadne učiteljice violine… ki odtlej ni več navadna, dolgočasna siva miška.« (Cosmopolitan)

»Ina je roman, ki med svojimi nevpadljivimi platnicami na neprisiljen in lahkoten način pripoveduje resno zgodbo iz življenja neke ženske.« (RTV Slovenija, S knjižnega trga, Gaja Pöschl)

»Bralski užitek, ki ga ponuja roman, ne izvira zgolj iz konfiguracij plažne literature, čeprav Ina vsekakor vsebuje prepoznavne prvine žanrskega pisanja. Ne nazadnje je napisan tudi v elegantnem in filigransko izdelanem slogu, ki protagonistkin smeh obarva “s smehom kotrljajočih orehov”. Morada pisanje Cvetke Bevc še najbolj spominja na romane Brine Svit: obe sta vešči čim bolj všečnega kultiviranega pisanja, s katerim želita pritegniti čim širše občinstvo.« (Ana Geršak, Sodobnost)

 

dokument

Celotna kritika Ine v oddaji Iz knjižnega trga
 

 

dokument

Celotna kritika iz Sodobnosti

 

 

ODLOMEK IZ KNJIGE:

dokument

 


»Mila moja,« dahne in se z ustnicami dotakne mojega ušesa. Šel je skozi preizkušnjo ognjenega krsta, zdaj lahko terja prvi poljub, kaj potem, če je še nespreten v iskanju in se iztečeva le v silovitem stisku zaprtih ustnic in prepletenih rok. Za hip odprem oči, vsaj s pogledom bi mu želela podariti hvaležnost, ker me je prestavil v novo pokrajino, kjer postajam druga ženska in počnem nekaj, na kar si tista nekdanja nikoli ne bi upala niti pomisliti. Razpiram stisnjene ustnice, omočim jih z jezikom, vabim z njim tega moškega, naj poskusi znova, tokrat bo moja ustna votlina pripravljena za raziskovanje. In že privijam k njemu svoje telo, oklenem se ga kot brodolomec, ki je našel zatočišče. Pa saj naša telesa so zatočišča, za nekaj trenutkov varen pristan za ladje, ki so uspele zbežati pred razpenjenimi valovi. In zato dotiki vodijo v pozabo.

REDNA CENA z DDV: 22,90 EUR

SPLETNA CENA z DDV: 21,00 EUR

Poštnina ob plačilu po predračunu: 0 EUR

Poštnina po povzetju: 3,64 €.