Vizintin

Veronika Vižintin

Harmonika

Veronika Vižintin se je rodila 2. 6. 1995 v Kopru. Ker je že zelo zgodaj pokazala glasbeni talent, so jo pri petih letih vpisali v malo glasbeno šolo na GŠ Koper, pri sedmih pa je začela obiskovati pouk harmonike pri profesorici mag. Eriki Udovič Kovačič. Po uspešno zaključenem šolanju na nižji stopnji je z glasbenim udejstvovanjem nadaljevala pri isti profesorici na Umetniški gimnaziji v Kopru, kjer je maturirala leta 2014. Svojo glasbeno pot nadaljuje s študijem harmonike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pod mentorstvom izr. prof. Boruta Zagoranskega.

Udeležila se je tudi nekaj tekmovanj, kot so mednarodno tekmovanje Fisa…armonie v Trstu leta 2007, Regijsko tekmovanje mladih glasbenikov Primorske v Sežani leta 2008, Regijsko tekmovanje učencev harmonike glasbenih šol Primorske leta 2013 in mednarodno tekmovanje Tomaž Holmar leta 2013 in 2015, kjer je dosegala odlične rezultate ter prejemala 1. in 2. nagrade. Tekmovala je tudi v raznih komornih sestavih.

Dodatno je svoje glasbeno znanje izpopolnjevala na številnih seminarjih, pri profesorjih Miljanu Bjeletiću, Romanu Pechmannu, Corradu Rojacu, Ivanu Šverku, Veliju Kujala in Zbigniewu Ignaczewskem.

Njeno glasbeno udejstvovanje zajema širok spekter področij, od študija harmonike do zborovskega petja in amaterskega igranja na razna tolkala pri nekaj zasedbah, ni pa osredotočena le na klasično, ampak tudi na popularno, jazz, gledališko in ljudsko glasbo.