danaja habjanic

Danaja Habjanič

Kitara

Kitaristka Danaja Habjanič se je po končani glasbeni šoli v Gornji Radgoni pri Klavdiji Kovič in kasneje Samu Ismajloviču, vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Maribor, kjer je leta 2014 z odliko maturirala v razredu prof. Saša Lamuta.

Študij kitare nadaljuje na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu prof. Katje Porovne Silič, kjer bo letos obiskovala 1. letnik magistrskega študija.

Udeležuje se večih seminarjev in glasbenih tekmovanj, svoje znanje je izpopoljnjevala pri številnih mojstrih kot so Alvaro Prierri, Carlo Marchione, Andrej Grafenauer, Paolo Pegoraro, Istvan Römer, Thomas Müller-Pering itd.

Njeno umetniško udejstvovanje sega na različna glasbena področja, deluje kot solistka, v komornih skupinah, kot so kitarski duet in kvartet ter druge zasedbe, v kitarskem orkestru… Sodelovala je tudi pri poustvarjanju stare glasbe na lutnji kot članica baročnega ansambla in orkestra Akademije za glasbo Ljubljana.

Njene pedagoške izkušnje zajemajo dve leti poučevanja kitare v Zasebni glasbeni šoli Maestro, kjer je z učenci stremela k skupnemu iskanju in razvijanju veselja do glasbe, ustvarjanja in muziciranja. Spodbuja sodelovanje in skupno muziciranje otrok, ki pripomore k razvijanju veselja do igranja instrumenta, motivaciji, odgovornemu ravnanju do drugih “soigralcev” in občutku pripadnosti. Zavzema se za raznolik in ustvarjalen pristop k poučevanju, ki je prilagojen posamezniku in v prvi vrsti želi negovati otrokovo zanimanje za glasbeno ustvarjanje.