domen

Domen Koren

Saksofon

Domen Koren se je saksofon začel učiti pri osmih letih pri prof. Betki Bizjak Kotnik  na Glasbeni šoli Moste–Polje, šolanje pa nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Leva Pupisa. Po uspešno opravljenih sprejemnih preizkusih v Münchnu in Ljubljani je za študij izbral Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer zaključuje magistrski študij pri red. prof. Matjažu Drevenšku. V obdobju študija se je izpopolnjeval tudi na Sibelius akademiji v Helsinkih, pod mentorstvom prof. Joonatana Rautiole in na Conservatorio Superior de Música de Castilla-La Mancha v Španiji, v razredu prof. Antonia Felipeja Belijarja.
Je večkratni prvo-nagrajenec in dobitnik zlatih plaket na pomembnih tekmovanjih doma in v tujini, nastopil pa je tudi kot solist s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s Pihalnim orkestrom KGBL, s Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo in dvakrat z orkestrom Slovenske Filharmonije .
Dejaven je kot član več komornih zasedb, s katerimi je nastopal na pomembnih koncertih, recitalih, festivalih, svetovnih kongresih in ostalih glasbenih prireditvah po celotni Sloveniji in Evropi (Italija, Makedonija, Francija, Finska, Hrvaška, Srbija, Poljska, Danska, Portugalska, Španija, Madžarska, Nemčija).
Poleg komornega muziciranja Domen pogosto igra tudi v orkestru Slovenske Filharmonije, orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, orkestru Slovenske policije, orkestru Slovenske vojske, Simfoničnem orkestrom RTV Slovenije in sodeluje z Glasbeno mladino Slovenije ter Glasbeno mladino Ljubljansko. Sodeloval je tudi v Simfoničnem orkestru Sibelius akademije na Finskem in igral v svetovno priznanih mladinskih orkestrih kot so Gustav Mahler Jugendorchester (GMJO), European Union Youth Orchestra (EUYO) in dvakrat v slovitem Schleswig-Holstein Festival Orchestra (SHFO).
Leta 2018 je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.