Tilen Lancner

Kitara

Tilen Lancner se je rodil leta 1996 v Šempetru pri Gorici. V drugem razredu osnovne šole je začel obiskovati Glasbeno šolo Nova Gorica – podružnica Šempeter pri profesorici Vlasti Rosa. V tem času se je večkrat udeležil Mürskega festivala kitare in kitarskega tekmovanja v Gorici (Italija) ter prejel številna priznanja.

Po zaključku osnovne šole in sedmih razredih kitare je nadaljeval šolanje v Kopru pri profesorici Tanji Brecelj Vatovec.

Med šolanjem na Umetniški gimnaziji v Kopru je sodeloval v kitarskem orkestru Glasbene šole Koper, v različnih komornih zasedbah ter v zboru Gimnazije Koper.

Junija 2015 je maturiral na Umetniški gimnaziji Koper. V 4. letniku se je udeležil glasbenega tekmovanja TEMSIG, kjer sem osvojil srebrno priznanje.

Septembra 2019 je uspešno diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo iz kitare pri profesorici Katji Porovne Silič, kjer sedaj nadaljuje študij na magistrski stopnji. Udejstvuje se tudi v kitarskem orkestru Akademije za glasbo ter v komorni zasedbi z dvema violinama, v kitarskem duu, triu in kvartetu ter v duetu s sopranistko Rebeko Pregelj.

V času šolanja je sodeloval tudi na mojstrskih tečajih s priznanimi kitaristi kot so Marcin Dylla, Dieter Hennings, Paolo Pegoraro, Adriano del Sal in Stefano Viola.