Vesna Verbnjak

Klavir

Vesna Verbnjak se je rodila leta 1990 v Celju. Glasbeno izobraževanje je pričela na glasbeni šoli “Risto Savin” v Žalcu, pri profesorici Ireni Kralj. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani ter Akademiji za glasbo v razredu Vladimirja Mlinarića, izr. prof. Leta 2015 je zaključila magistrski študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Izpoplnjevala se je pri Anatoliju Rjabovu, Håkonu Austbøu in Marini Horak. Pritegnilo jo je tudi igranje čembala, njen mentor je bil Egon Mihajlovič.

V času šolanja je bila nagrajenka tekmovanj: TEMSIG (2001, 2004, 2007, 2008), Ithaka Slovenija (2007), Ars Nova v Trstu ( 2009 ), Gavrilin v Rusiji (2010), Mednarodna pianistična revija v Rogaški Slatini (2012), Baden-Baden v Nemčiji (2013). Ukvarja se tudi s skladanjem, tako je leta 2005 dosegla 1. mesto na natečaju skladanja inštrumentalnih skladb Bojana Adamiča v Kranju.

Predstavljala se je v različnih državah kot so Avstrija, Italija, Nemčija, Hrvaška, Srbija in tudi v pomembnejših dvoranah v Sloveniji ( mala in velika dvorana Slovenske filharmonije, na Magistratu v Ljubljani, Kazinska dvorana, Gallusova dvorana Cankarjevega doma…).

V prvem letu poučevanja na glasbeni šoli v Celju, je prejela diplomo za pedagoški uspeh na mednarodnem tekmovanju v Srbiji. Igra solistično, kot korepetitorka in tudi v različnih komornih sestavih.