Natalija Čabrunić Pfeifer

Violina

Violinistka Natalija Čabrunić Pfeifer je rojena leta 1977 u Puli na Hrvaškem, kjer je leta 1995  na srednji glasbeni šoli Ivana Matetića Ronjgova maturirala. Leta 1996 je vpisala študij violine na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani ter ga leta 2001 uspešno zaključila v razredu prof. Monike Skalar.

Od leta 2000 je redno zaposlena članica orkestra SNG Opere in baleta Ljubljana, leta 2011 pa je pridobila naziv Priznanega orkestrskega glasbenika.

Redno sodeluje s številnimi priznanimi orkestri, kot so Orkester Slovenske Filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, Orkester SNG Maribor, Orkester Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli in Međunarodni orkestar Sarajevo. Kot solistka je nastopala z orkestrom SNG Opere in baleta Ljubljana ter s Pihalnim orkestrom Grada Pule.

Piše lastne priredbe za solo violino, duet glas/violina, duet violina/fagot, duet violina/viola, godalni trio ter klavirski trio (klavir,violina in flavta) in godalni orkester.

Izpopolnjevala se je na številnih mojstrskih tečajih pri svetovno znanih pedagogih in violinistih, kot so  Asja Koucher, Maja Dešpalj Begović, Stefan Milenković …

Med letoma 2004 in 2009 je poučevala violino na Glasbeni šoli Frana Gerbiča v Cerknici. Leta 2007 je prejela od župana Občine Cerknica Priznanje za uspešno mentorstvo v šolskem letu 2006/2007.

Od leta 2015 je profesorica violine in vodja orkestra na mednarodni poletni šoli Arena International v Puli.