Amna Ekinović

Klavir

Amna Ekinović se je rodila leta 1993 v Zenici (Bosna in Hercegovina). Pri sedmih letih se je začela učiti klavir na Glasbeni šoli v Zenici. Šolanje je nadaljevala na Umetniški glasbeni šoli v Zenici pri profesorici Lejli Alajbegović-Šećerović. Maturo je opravila na dveh oddelkih: solo klavir ter glasbenik teoretik skupaj s kitaro. Leta 2012 se je vpisala na Akademijo za glasbo v Sarajevu v razred prof. Nihada Kreča. Kot Erasmus študentka trejega letnika je prišla na Akademijo za glasbo v Ljubljani v razred prof. Vladimirja Mlinarića. Po letu Erasmus izmenjave se je vrnila v Sarajevo ter z odliko diplomirala. Magisterij je vpisala v Sarajevu in ga dokončala na Hrvaškem na Akademiji za glasbo v Splitu pri prof. Jadranki Garin ter prof. Anteju Miliću.
Izpoplnjevala se je pri profesorjih, kot so Aleksandar Serdar, Vladimir Bočkarjov, Christopher Taylor, Elena Tarasova, Balazs Szokolay, Rita Kinka in Marina Horak.
Prejela je plaketo Univerze v Sarajevu. Bila je nagrajenka regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj (BiH, Srbija, Hrvaška).
Predstavljala se je v različnih komornih skupinah, kot solistka z orkestrom ter kot pianistka v orkestru (Gallusova dvorana Cankarjevega doma, Dvorana Vatroslav Lisinski v Zagrebu, na Magistratu v Ljubljani, Kazinska dvorana, Bosansko narodno gledališče Zenica, Sarajevo, Tuzla …).
Tri leta je poučevala kot učiteljica klavirja na Javni glasbeni šoli ter Mednarodni šoli v Zenici. Na Hrvaškem je učila v Glasbeni šoli Josip Hatze pod metorstvom prof. Kosovke Čudine. Njeni učenci so se udeležili državnih in mednarodnih tekmovanj, na katerih so prejeli najvišje nagrade.