Primož Kristan

Kitara

Primož Kristan je kulturolog in učitelj kitare. Poučuje na Glasbeni šoli Arsem in je zaposlen na Inštitutu za raziskave umetnosti, kritične misli in filozofije – .abeceda. Pred tem je 15 let poučeval kitaro in komorno kitarsko igro v Glasbenem ateljeju Carl Orff Kamnik ter delal na področjih družboslovnega raziskovanja (Inštitut za razvojne in strateške analize – IRSA, Fakulteta za družbene vede), promocije in trženja programov v kulturi (Cankarjev dom) ter kot uradnik na Ministrstvu za kulturo.

Kitaro se je najprej učil na Jesenicah pri prof. Andreju Smoleju ter nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Tomažu Šeguli. Na jazzovskem oddelku šole se je kitaro učil pri prof. Alešu Strajnarju. Njegovi mentorji so bili še mag. Darko Jurković – Charlie, Ratko Zjaca, prof. Eva Hren, prof. Igor Saje.

Leta 2006 je objavil avtorsko notno zbirko za kitaro in komorno kitarsko igro Zgodbe z vrtiljaka. Strokovni svet RS za šolstvo je zbirko potrdil kot učno gradivo za pouk kitare v osnovnem glasbenem šolstvu.