Eva Majcen

Kljunasta flavta

Eva Majcen je svojo glasbeno pot začela pri sedmih letih pri prof. Andreji Puhar v Glasbeni šoli Tržič. Po uspešnem zaključku osnovnega šolanja je leta 2016 nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, v razredu prof. Mateje Bajt, kjer je leta 2020 maturirala. Svojo pot gradi na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer redno študira pri prof. Mateji Bajt.
Kot solistka in članica komorne zasedbe se je v letih 2015 in 2019 udeležila tekmovanja Temsig. Leta 2015 je v zasedbi kvarteta kljunastih flavt dosegla zlato plaketo in 2. nagrado, leta 2019 pa kot solistka prejela zlato plaketo, 2. nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe.
Nastopa kot solistka in članica komornih zasedb ter ansamblov na številnih šolskih in izvenšolskih dejavnostih. Z ansamblom je nastopila na Gradu Bogenšperk, v Mekinjah pri Kamniku, na Brdu pri Kranju, na Ministrstvu za šolstvo, na Institutu Jožef Stefan, v cerkvi Sv. Petra nad Begunjami in v Predsedniški palači. Z ansamblom kljunastih flavt je leta 2020 sodelovala na samostojnem koncertu v Stolpu Škrlovec v Kranju.
Redno se udeležuje seminarjev Mojstrskega tečaja za kljunasto flavto v Radovljici pri prof. Mateji Bajt, kjer nastopa na zaključnih koncertih. Leta 2020 in 2021 je skupaj z ansamblom v okviru tečaja priredila samostojni koncert.
Udeležila se je tudi seminarjev, ki so jih vodili prof. Katharina Lugmayr, prof. Helge M. Stiegler in prof. Anne-Suse Enßle.